Biologisch brood

Zonnemaire - Steinofen - De Consequente BioBakker Ahaus

De dag beginnen met een goed belegde biologische boterham of een bio croissant. Daar gaan we voor: voedzame producten (ook voor verschillende diëten) voor een goede basis van volkoren granen zonder onnodige toevoegingen, zonder broodverbeteraar en natuurlijk zonder ei en melk.

Zonnemaire / Biologische Bakkerij Ad van der Westen

Elke dag hebben we vers biologisch brood van bakkerij Zonnemaire (van der Westen) uit Waspik. Midden in de nacht wordt dit brood bij ons afgeleverd zodat u om 9 uur verzekerd kan zijn van een lekker biologisch broodje of boterham als ontbijt of bij de biologische lunch.

Ons assortiment bestaat uit brood gerezen met gist, zoals gebruikelijk in Nederland, maar ook met desem (ook wel zuurdesem genoemd). Desem brood is een andere manier van rijzen, zoals ze al jaren in Duitsland doen: lekker compact brood en licht zurig van smaak. Zeer voedzaam en heel erg gewild.

Het brood is veelal op basis van biologische tarwe (of biologisch-dynamische tarwe bij de Keltische broden), maar daarnaast hebben we ook een mooi assortiment aan biologische speltbroden. Kamutbrood en roggebrood is verkrijgbaar en voor verschillende diëten zijn er ook mogelijkheden zoals glutenvrij brood, lactosevrij brood, koolhydraatarm brood, zoutloos (natriumarm) brood etc. Vraag gerust naar alle mogelijkheden. Geen dieet is voor ons moeilijk.

We beschikken over een eigen oven waarin we verschillende broden zelf bakken. Elke dag, op elk moment van de dag, kraakvers brood: warm uit onze eigen oven. Het assortiment brood dat we afbakken rouleert geregeld, dus laat u verrassen in de winkel. Daarnaast bakken we zelf ook een deel van ons gebak en hartige snacks. Denk hierbij aan kersenflappen, appelflappen, lange-rozijnenkoeken, oatmealraisen-cookies, brownies, chocolatchipcookies, vegetarische saucijzen, tempehbroodjes, seitanbroodjes, etc. Het is ook mogelijk om vers gebak te bestellen bij onze bakker, van biologische kersenvla tot worteltjescake. Kom gerust eens kijken in onze map met gebak, hierin staan foto’s en alle ingrediënten.

Wekelijks hebben we minimaal 4 broden in de aanbieding: 2 gistbroden en 2 desem broden.

Steinofen Bäckerei

Naast ons mooie Nederlandse brood, is er ook brood van de Steinofen Bäckerei uit Duitsland. Lekker typisch compact en voedzaam Duits brood. Diverse tarwebroodsoorten zijn te krijgen, maar ook spelt, kamut en rogge zit in hun assortiment. Elke dag vers leverbaar.

De Consequente BioBakker Ahaus

30 jaar geleden is deze bakker opgericht met ekologie als uitgangspunt. Bakken volgens oude tradities, machines helpen, maar nemen het niet over. Veel doen ze nog met de hand, eenvoudig omdat dan de bakkwaliteit en de smaak het beste wordt. Goed brood en banket begint met goede grondstoffen: kwalitatief goede, biologische grondstoffen. Hun bakkers zijn dan ook trots op hun werk, dat zie je en dat proef je.

Tijd is, naast de grondstoffen en vakmanschap, hun belangrijkste 'toevoeging‘. De BioBakker maalt hun eigen meel op het bedrijf uit de volle graankorrel; al vanaf het begin in 1980. Volkorenbroden worden uit de hele korrel gemaakt, deze oeroude basis blijven ze consequent gebruiken! Zo was dat, zo is dat en zo blijft dat!

Kom proeven in onze winkel Stel een vraag