Lekker zonder gluten.

Glutenintolerantie - Glutenallergie - Coeliakie

Als je een glutenintolerantie hebt, dan ben je overgevoelig voor de eiwitten oftewel gluten. Gluten komen voor in granen als tarwe, spelt, kamut, rogge en gerst.

Bekijk hieronder al ons lekkers zonder gluten of laat je adviseren in de winkel over onze glutenvrije oplossingen.

De oorsprong

Een glutenvrij dieet houdt in dat je geen glutenbevattende granen en geen producten waarin deze granen zijn verwerkt mag eten. Producten die gemaakt zijn van glutenvrije granen kunnen besmet zijn met glutenbevattende granen. Bij hele korrels is dat nog goed te controleren, bij meel niet.

Rijst, quinoa, boekweit, maïs en amarant zijn glutenvrij. Haver is van nature glutenvrij maar is vaak besmet met glutenbevattende granen.

Producten met het glutenvrij-logo zijn gegarandeerd glutenvrij. Bij ons vind je bekende merken als Dr. Schär, Joannusmolen, Schnitzer en Roley’s.

Producten zonder gluten

In onze winkel is een hoek met glutenvrije producten ingericht en vind je onder andere: Teffmeel, glutenvrij brood, glutenvrije muesli, glutenvrij knäckebröd, glutenvrije koekjes, bakmelen en crackers.

De meeste glutenvrije producten zijn van Dr. Schar. Iets dat op het moment niet op onze planken staat kan meestal worden besteld, zodat je de producten vers aangereikt krijgt.

Glutenvrij brood & havermout

Sinds kort kan er ook vers glutenvrij brood besteld worden van bakkerij van de Westen. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Daarnaast zijn we blij om te kunnen vermelden dat het merk De Halm / Rosies een glutenvrije havermout heeft. Gegarandeerd glutenvrij.

Laat je adviseren in onze winkel Stel een vraag