Biologische jam, stroop, chocopasta, Tartex...

...en ander broodbeleg vd Natuur

Biologische jam

Alsof ons brood nog niet lekker genoeg is om zo te eten, bieden we ook diverse soorten broodbeleg aan in allerlei soorten en maten. Wat te denken van ons assortiment biologische en suikervrije jam? Allemaal gemaakt van lekker pure biologische ingrediënten zonder toevoeging van suiker. Van aardbeienjam tot vijgenjam. Gezoet met druivensap of appelsap. Want de natuur is al zoet genoeg.

Biologische stroop

Diverse stroopsoorten zoals appelstroop, perenstroop, maar ook dadelstroop, rijststroop, gerstemoutstroop, maismoutstroop en rietsuikermelasse stroop hebben we in het assortiment. Lekker voor op de boterham maar ook voor in (bak)gerechten als vervanger van suiker.

Tartex boterhamspreads

Ons assortiment biologische (vegetarische) hartige boterhamspreads is enorm. Het duitse bio-merk Tartex maakt de allerlekkerste broodsmeersels: de naturel variant wordt al heerlijk gevonden door de allerkleinsten (0+) door de heerlijk zachte smaak. Maar Tartex heeft ook lekker pittige varianten zoals Mexicana of Hongaars. Voor de durfal; probeer ook eens de smaken appel/mierikswortel of rodebiet. Vreemd maar erg lekker.

Biologische chocoladepasta

Chocopasta’s met of zonder suiker voor de kleintjes, maar ook volwassenen stoppen hun vinger wel eens in deze pot hoor ;)

Biologische Notenpasta

Ons assortiment notenpasta’s is om trots op te zijn. Pure biologische notensmeersels voor op de boterham of toastje zoals natuurlijk de bekende biologische pindakaas, maar denk ook eens aan amandelpasta, zonnepitpasta (zonnebloempittenpasta), tahin (sesampasta), cashewnotenpasta, hazelnootpasta of gemende notenpasta.

Er is een aantal zoutloze (zoutarme) varianten en ook een aantal ongeroosterde of gepelde notenpasta’s die uitstekend geschikt zijn voor de warme maaltijd vanwege hun romige smaak. Denk aan een lekkere pasta schotel met witte amandelpasta of een rijstcurry gerecht met witte tahin.

Biologische honing

Het honingassortiment is zeer uitgebreid. Al onze honing is biologische honing. Bij honing wil dat zeggen dat deze geslingerd is bij maximaal 40 graden Celsius (dus niet onnodig verhit) en de bijen zijn niet bijgevoed met suiker. Dit geeft een heerlijke, pure honing. Nederlandse biologische honing hebben we niet omdat deze simpelweg niet bestaat. Nederland is te klein: bijen moeten 6 kilometer vrij kunnen vliegen, binnen deze cirkel mogen geen bespoten bloemen en planten staan.

Alles over honing

Uniek is de Franse honing gemaakt door de Limburgse imker Stefan van Berben. Deze imker is speciaal naar Frankrijk verhuisd om echte biologische honing te maken en heeft zich daar gevestigd in de Dordogne, een uniek en mooi stukje Frankrijk.

Ons assortiment honing
Laat je adviseren in onze winkel Stel een vraag