Biologische kaas

Moooo

Onze trots is onze kaasafdeling. Dagelijks snijden we de verse biologische kazen aan en vacumeren ze zelf zodat u verzekerd kan zijn van een goed product met lange houdbaarheid. Vegetarische kazen voeren bij ons de hoofdmoot maar een enkele boerenkaas of buitenlandse kaas-specialiteit zal dierlijk stremsel bevatten. Vraag er gerust naar.

Biologische Goudse kaas

Denk aan heerlijke biologische goudse kazen (van koeienmelk): jong, jong belegen, belegen, extra belegen of oud. Ook zijn er diverse kruidenkazen: brandnetel, basilicum-knoflook, fenegriek (biologische fenegriek is een heerlijk kruid met een lichte walnotensmaak), komijn, Italiaanse kruiden, daslook, etc. Natuurlijk hebben we ook een groot assortiment Goudse kazen gemaakt van biologische geitenmelk of biologische schapenmelk: van jong tot oud, met en zonder kruiden.

Biologische schimmelkaas

Verder hebben we ook kazen met een schimmelcultuur: kazen met een witschimmelcultuur (biologische brie, Machedoux, Camenbert), kazen met een blauwschimmelcultuur (Brabandse blauwe, Roquefort, Gorgonzola, Korenbloem, Blue Bear) en kazen met een roodschimmelcultuur (Charmeux, l’hirondelle, Brie rouge, Reade jutter).

Maar ook...

Ook hebben we biologische Parmazaanse kaas, Piccorino, Gruyère, Bergkaas, Comté, Morbier, Cheddar, Emmentaler, smeerkazen, roomkazen en wekelijks wisselende aanbiedingskazen die ook te proeven zijn.

Demeter kaas ( Biologisch-Dynamisch )

Met regelmaat hebben we ook kazen van biologische-dynamische kwaliteit (Demeter kwaliteit), dit is afhankelijk van het seizoen in combinatie met het aanbod.

Kom proeven in onze winkel Stel een vraag