Biologische thee

Is thee v/d Natuur

Biologische thee is zuivere, natuurlijke thee. Met alleen pure ingrediënten en zonder bijmenging. De ingrediënten worden in een gecontroleerde biologische omgeving geteeld en de technieken zijn geënt op natuurlijke cycli die de vruchtbaarheid van de grond in stand houden. Onkruid wordt op een natuurlijke manier bestreden en boeren gebruiken organische compost die vaak gemaakt wordt van afval van het land. In de theetuinen blijft de oorspronkelijke begroeiing zoveel mogelijk staan om bodem en beplanting te beschermen.

Zwarte thee

Zwarte thee is de meest bekende theesoort en wordt ook wel gefermenteerde thee genoemd. Na de oogst worden de bladeren gedroogd en gerold. Door het rollen komen sappen vrij en start het fermentatieproces. Hierdoor verandert de kleur van de blaadjes van groen naar oranjegeel of roodbruin en ontwikkelt zich het karakteristieke zwarte thee aroma.

Groene thee

Groene thee staat ook dicht bij de natuur. De theeblaadjes worden niet of slechts heel weinig gefermenteerd. Net als zwarte thee is ook groene thee afkomstig van de theestruik Camellia Sinensis, alleen het bewerkingsproces is anders. De theeblaadjes worden niet of slechts heel weinig gefermenteerd.Groene thee heeft een karakteristieke mild bittere afdronk. Om dit bittere zo min mogelijk te laten ontstaan, raden we aan om het theewater een paar minuten te laten afkoelen voordat de thee in het water gaat.

Kruidenthee

Eén van de meest populaire kruidentheeën is rooibosthee. Rooibosthee wordt gemaakt van de jonge twijgen en naaldjes van de bremachtige struik Aspalathus Linearis. De bremachtige struik Aspalathus Linearis komt alleen voor in de westelijke Kaap-provincies van Zuid-Afrika. De plant is groen, maar op het moment dat deze afsterft, ontstaat een schitterende vuurrode kleur. Hier komt ook de naam rooibos vandaan, wat in het Zuid-Afrikaans letterlijk rode struik betekent. Rooibosthee heeft een diep aroma en volle smaak, bevat geen theïne (cafeïne) en heeft een laag gehalte aan looizuur (tannine). Hierdoor verandert de thee ook niet van smaak en kleur als je deze wat langer laat staan. Naast rooibosthee hebben we nog veel meer heerlijke biologische kruidenmelanges en gespecialiseerde Ayurvedische recepten. Met verfijnde en unieke smaken. Samengesteld door kruidenexperts. Kruidenthee is ook heel geschikt als je bijvoorbeeld wilt minderen met cafeïne.

Witte thee

Witte thee is een subtiele, zuivere thee, waarvoor de meest jonge blaadjes van de theeplant gebruikt worden. De oogst van witte thee moet op precies het juist moment gebeuren. Maar een paar ochtenden per jaar kan witte thee geoogst worden, als de dauw op de velden ligt en de knoppen nog dicht zitten. Wanneer langer gewacht wordt en het regenseizoen begint, groeien de knoppen verder uit tot bladeren en geven ze niet meer de specifieke smaak van witte thee. Het aroma en de smaak zijn zeer subtiel. Er zijn bloemige smaken te vinden en ook zoetige elementen van gras en hooi

Laat je adviseren in onze winkel Stel een vraag