Biologische wijn & Biologisch dynamische wijn

Gezelligheid v/d Natuur

Wij zijn trots op onze biologische wijnen. Wijnen van druiven die hebben genoten van de volle zon, de warmte en aandacht van hun telers. Vanzelfsprekend geteeld op vitale grond, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en daardoor met heel veel smaak.

Rood, wit en rosé, met en zonder bubbels, uit traditionele Europese wijnlanden, maar ook uit Zuid-Afrika, Chili en Argentinië. Biologisch of van Demeterkwaliteit. Wat je ook zoekt, al onze wijnen kunnen we je warm aanbevelen.

En vind je het lastig om te kiezen uit al die verschillende soorten? Voor een goed wijnadvies kun je altijd terecht bij één van onze medewerkers. Ook kun je gebruik maken van onze wijnwijzer. Bij elke wijn in onze winkel wordt een smaakcode gecommuniceerd. De betekenis van deze codes vind je op het bord boven het wijnschap. Zo is meteen duidelijk wat je van een wijn kunt verwachten en bij welke gerechten deze extra goed smaakt. Dit maakt kiezen een stuk gemakkelijker en leuker.

Heel veel van onze wijnen zijn bekroond tot Omfietswijn 2016 of staan in De Grote Hamersma van 2016. We noemen er enkele:

Azimut Cava brut nature

Als feestelijk aperitief, kan ook goed bij Tapas worden geserveerd.

Omfietswijn in de Omfietswijngids 2016 van Nicolaas Klei.

Quaderna Via Initium Navarra

"Het vrolijke fruit zelf. Kersen en hun zoetje. Cassis op zijn knalst. Rijpe tannines en lekker mals. Niet gek." - Harold Hamersma, wijnschrijver

Aan te raden bij vegetarische gerechten, pasta, gevogelte en gegrild vlees.

Score 8 in De Grote Hamersma 2016 en Omfietswijn 2016 in de Omfietswijngids 2016 van Nicolaas Klei.

Camino Blanco

Een echte frisse zomerwijn. Aan te raden bij gevogelte, lichte voorgerechten en salades.

Omfietswijn 2016 in de Omfietswijngids 2016 van Nicolaas Klei.

Camino Tinto

Deze Tinto is fruitig, zowel pruimen als aardbei kun je proeven, maar ook peper en zoethout. Hij is vriendelijk en toegankelijk. Aan te raden bij rundvlees, salades, pastagerechten en pizza.

Score 8 in De Grote Hamersma 2016 en Omfietswijn 2016 in de Omfietswijngids 2016 van Nicolaas Klei.

La Meseta La Mancha airen sauvignon blanc

Frisse en droge witte wijn van de inheemse Airen druif aangevuld met de beroemde Sauvignon blanc druif. De wijn is mooi fris en heeft veel fruit in de afdronk.

Aan te raden bij vis (zalm, tonijn en zeewolf) maar ook bij kip en kalkoen.

Score 7.5 in De Grote Hamersma 2016.

Parra Jiménez Merlot

Parra Jiménez is een traditioneel familiebedrijf. Op de Spaanse hoogvlakte in La Mancha produceren de 3 broers Francisco, Javier en Luis Parra, samen met wijnmaker Diego Fernandez Pons, op gepassioneerde wijze de lekkerste biologische wijn van hoge kwaliteit. In 1993 besloten zij biologische landbouwmethoden toe te passen, wat in die tijd zeer ongebruikelijk was in La Mancha. In 1996 was de eerste officiële biologische oogst een feit.

Sinds kort mag Parra ook het Demeterkeurmerk voor biologisch-dynamische wijnbouw voeren. Ze zien het landbouwbedrijf als een organisme, waar bedrijfsvreemde elementen vermeden dienen te worden. Ze streven naar een gesloten kringloop (bijvoorbeeld door snoei- en druivenresten terug te brengen in de wijngaard in de vorm van compost). De groei van de planten hangt nauw samen met het natuurlijke ritme van de zon, maan en de planeten. Naast organische bemesting wordt er met biologisch-dynamische preparaten gewerkt om de levenskracht van de producten te ondersteunen.

Aan te raden bij rundvlees, gekruide gerechten en stevige kazen.

Score: 7,5 in De Grote Hamersma 2016 en Omfietswijn  2016 in de Omfietswijngids 2016 van Nicolaas Klei.

Natuvin Huiswijn rood

Soepel rood fruit en daardoor een makkelijk toegankelijke allemansvriend. Een huiswijnliter met pit en specerijen, puur en zuiver. Een liter huiswijn zoals huiswijnliters bedoeld zijn.

Aan te raden bij eenvoudige maaltijden zoals spaghetti bolognese of salami.

Omfietswijn 2016 in de Omfietswijngids 2016 van Nicolaas Klei.


Domaine Bassac Merlot

Vriendelijke Merlot. De Domaine Bassac Merlot is gemaakt van warm rijp rood bessenfruit, zomerse pruimen en heeft milde tannines. Fijne ronde, vlezige wijn zoals je verwacht van een Merlot. Biologisch natuurlijk, gemaakt door de Zuid-Franse broers Delhon uit de Languedoc.

Aan te raden bij lichte vleesgerechten of pasta.

Score: 8 in De Grote Hamersma 2016.

Ycaro Chardonnay Reserva

De Chardonnay is een wijn met aroma’s van Peer, ananas, amandelen en walnoot. Aan te raden bij varkensvlees, zalm tonijn, gevogelte en vegetarische gerechten.

Score: 7,5 in De Grote Hamersma 2016.

.

Biologische wijnwijzer

Voor Witte wijn

 1. Droog & fris
  Gekoeld als aperitief, bij salades of visgerechten
 2. Fruitig & rond
  Bij kip, vegetarisch en licht gekruide gerechten
 3. Half zoet & zoet
  Bij oosterse gerechten, desserts of als aperitief

Voor rode wijn

 1. Fruitig & fris
  Gekoeld bij maaltijdsalades of met kip en kalkoen
 2. Soepel & rond
  Bij vlees, klein wild en de mediterrane keuken
 3. Krachtig & robuust
  Lekker bij stoofpotten, wild en pittige kazen.
Kom proeven in onze winkel Stel een vraag