Ekoplaza Corona aanpak

Samen zorgen we voor de oplossing

Je kunt gewoon boodschappen doen

Na de verscherpte maatregelen van de Nederlandse regering om de verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken, merken wij dat veel klanten een beroep doen op onze winkel. Wij zien het als een maatschappelijke verantwoordelijkheid om je te voorzien in levensmiddelen. Daarnaast zijn we erg trots op onze medewerkers die in onze winkels en distributiecentra op dit moment hun beste beentje voor zetten om de winkels te blijven bevoorraden. Met het hele team doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat je gewoon boodschappen kunt doen.

Onze medewerkers bljven je van dienst zijn

Aan de ene kant hebben we te maken met een explosief toenemende vraag. Aan de andere kant beschikken we over minder personeel omdat we ons houden aan het RIVM protocol waarbij medewerkers naar huis gestuurd worden bij (lichte) verkoudheidsklachten. Zoals je begrijpt stellen wij het welzijn van onze medewerkers voorop, zodat zij je ook in de toekomst van dienst kunnen zijn. We rekenen op je medewerking en coulance als het gaat om de maatregelen die we genoodzaakt zijn te treffen.

Hamsteren? Niet nodig!

Bevoorrading van onze winkels is geen probleem. Er zijn geen grote tekorten te verwachten, dus laten we dan ook niet toegeven aan paniek. Wees solidair met anderen en maak de rekken niet onnodig volledig leeg. Premier Mark Rutte roept Nederlanders op te stoppen met het hamsteren van bijvoorbeeld wc-papier en voedsel. Dat is niet alleen onnodig, het treft ook "mensen die hard voor ons aan het werk zijn en na een lange dag de schappen leeg aantreffen."

Stricte hygiƫnemaatregelen

Alle maatregelen worden genomen om een maximale veiligheid te garanderen. Onze medewerkers houden zich strikt aan de hygiƫnemaatregelen. Zoals elk half uur de handen wassen en het regelmatig schoonmaken van mandjes, winkelwagentjes en de kassa. Al onze medewerkers die geen klachten hebben, hebben we nu hard nodig om je van boodschappen te kunnen voorzien. We hopen dat je hun inzet waardeert. Ook zij maken zich misschien zorgen, maar ze doen hun best om je rustig en juist van dienst te zijn.

Afrekenen met PIN

We vragen iedereen zoveel mogelijk met pin of mobiele telefoon af te rekenen en hand-op-hand contact te voorkomen. Wil je per se contant betalen? Dan verzoeken wij je om het geld op de kassa te leggen en het wisselgeld op eenzelfde manier in ontvangst te nemen. Je kunt ons helpen door het doen van boodschappen te spreiden. We verzoeken je om te komen op wat rustigere tijden tussen 09:00 en 11:00 of tussen 14:00 en 17:00.

Online shop tijdelijk gesloten

In verband met de overbelasting van ons distributiecentrum, hebben we moeten besluiten om de webshop voorlopig te sluiten. De focus ligt nu op de bevoorrading van alle winkels en je bent van harte welkom om hier je boodschappen te komen doen. We hopen onze webshop snel weer te openen.

Met elkaar, voor elkaar

De zorg om de gezondheid van jezelf, familie en vrienden heeft nu vanzelfsprekend de grootste prioriteit. Met name ouderen of mensen met een mindere weerstand hebben angst om de deur uit te gaan vanwege vatbaarheid voor het virus. Wij vragen je om rond te kijken in je omgeving en mee te denken met elkaar, zodat niemand mispakt op boodschappen. Laten we samen voor elkaar zorgen.

Dankjewel!

Mede namens al onze medewerkers danken we je voor alle vertrouwen, medewerking en begrip.