Waarom kiezen voor Ecover?

Persoonlijke verzorging en schoonmaakmiddelen

Ecover kenmerken

  • Niet getest op dieren
  • Krachtig én ecologisch
  • Op basis van plantaardige ingrediënten en mineralen
  • Volledig en snel biologisch afbreekbaar
  • Met een minimale belasting voor het waterleven
  • Frisse geur op plantaardige basis
  • Respecteert de huid
  • Veilig voor de septische tank
Bekijk hier ons assortiment natuurlijke verzorgingsmiddelen

Over Ecover

Het internationale bedrijf Ecover produceert ecologische was- en reinigingsmiddelen. Het werd in België opgericht en bestaat sinds 1980. Ecover is een pioniersbedrijf en zeer vooruitstrevend en kwam met een fosfaatvrij wasmiddel, nog voordat fosfaten als probleem gezien werden. Ecover is uitgegroeid tot de grootste producent van ecologische was- en reinigingsmiddelen en heeft inmiddels vestigingen in België (hoofdvestiging), Verenigde Staten, Engeland, Zwitserland, Frankrijk en Duitsland. De producten worden inmiddels in meer dan 20 landen aangeboden. Milieubeleid is totaal geïntegreerd in het bedrijf, van productie tot marketing. Eén van de kenmerken hiervan is dat het de eerste ecologische fabriek ter wereld is, met een groen dak van 6000m2.

Inmiddels is er een tweede ecologische fabriek geopend in Landacres, Frankrijk. Deze fabriek ligt in een industriepark in een groene zone, waar alleen bedrijven verwelkomd worden die opereren met respect voor het milieu.

Het doel van Ecover is dat het zowel efficiënte als duurzame oplossingen biedt voor de hygiënische behoeften van de mens. Ecover beschouwt het milieu als een onlosmakelijk deel van de economie. Er wordt veel onderzoek gedaan naar nieuwe technologieën en grondstoffen. Om zo de negatieve effecten voor het milieu tot het minimum te beperken.

In eigen laboratoria worden ecologische producten ontwikkeld die qua werking perfect vergelijkbaar zijn met conventionele was- en reinigingsmiddelen. Er wordt gebruik gemaakt van testmethodes en meettechnieken die in de industrie gebruikelijk zijn.

Ecover houdt tijdens het gehele proces van oorsprong tot afbraak van het product rekening met ecologische, economische en sociale aspecten. Alles voldoet aan strenge eisen.

Ecover grondstoffen zijn gebaseerd op plantaardige en minerale grondstoffen. Het voordeel hiervan is dat ze geschikt zijn voor hergebruik en ze bieden veel mogelijkheden.

Doordat de grondstoffen geschikt voor hergebruik zijn, is de belasting op het milieu en gezondheid minimaal.

Natuurlijk stelt Ecover aan het verpakkingsmateriaal zeer hoge eisen. Er wordt gebruik gemaakt van zo weinig mogelijk verpakkingen. De verpakking is 100% recyclebaar!

Ecover kiest bewust voor grondstoffen die volledig afbreekbaar zijn. Ook hier loopt Ecover voor op de wetgeving.

De huidige wetgeving bepaalt dat alleen de wasactieve stoffen (detergenten) binnen 28 dagen voor 60% afgebroken moeten zijn. Het was- of reinigingsproduct bestaat maar voor 3% tot 20% uit wasactieve stoffen. De Ecover producten worden volledig afgebroken, dus niet alleen de wasactieve stoffen, maar alle grondstoffen.

Er is goed nieuws, na ruim 30 jaar is het oppervlaktewater schoner geworden onder andere door een betere zuivering en minder fosfaten in de wasmiddelen. Het kan nog beter. Als we met z'n allen ecologische producten gebruiken die vriendelijker zijn voor het milieu, maken we de wereld nog schoner.

Stel een vraag